Saturday, May 26, 2018
 
 Polski (Polska)  Lietuvių (Lietuva) Български (България)  English (United Kingdom) Română (România)

Top Insurers of the Month

Top Van Insurer

 

 
For the best look and functionality of the forum please use Mozilla Firefox or Internet Explorer browser.

If you have a problem with text formatting (more often in Google Chrome), edit the post in Basic Text Box.

Forum
 
  Forum  Asigurari  Asigurari Masin...  Cum gasesc asigurare ieftina pentru masina ?
Previous Previous
 
Next Next
New Post 13/03/2012 11:58
  Barbulescu_776
4 posts
No Ranking


Cum gasesc asigurare ieftina pentru masina ? 
Modified By anp  on 06/03/2018 10:07:59)

Cum gasesc asigurare ieftina pentru masina?

Cum ati observat costul asigurarilor pentru masini in ultimii 2 ani au crescut in medie cu 50%, in cazul in care ati apelat pentru compensare preturile pot si mai mari.

Cum trebue sa procedati pentru a obtine o asigurare ieftina:

1. Nu astepta pana la inchieierea asigurarii. Tot timpul poti sa gasesti o alta firma care iti va oferi un prêt mai bun. Pentru a anula asigurarea majoritatea firmelor din Marea Britanie cer un cost de la 26 pana la 50 lire.

2. In timpul asigurari daca schimbati masina sau adresa unde locuiti firma de asigurare va poate mari rata, tot timpul poti cauta ceva mai ieftin, numai in cazul in care ai avut accident va trebui sa ramai pana la sfarsitul anului de asigurare.

Sunt firme de asigurare care iti pot oferi un pret mai bun la adresa unde locuesti sau pe masina care doresti sa o cumperi. Este un singur minus, daca inchizi polita de asigurare inainte de finalizare, nu vei putea obtine anul de discount. Firma de asigurare la inchierea contractului iti ofera adeverinta de No Claim Discount numai pentru anii intregi. Exemplu : Daca esti asigurat 1 an si 9 luni in firma The Co-operative, inchiei cu ei contractul, ei iti ofera adeverinta NCD numai pentru 1 an.

Fi atent la modalitatile de plata pentru asigurare:

Cand platesti pentru asigurare in rate lunare, este ca si cum ai lua imprumut la banca cea ce atrage si dobanda. Dobanda anuala (APR, Annual Percentage Rate), la firmele de asigurare este de 0% si ajunge la 36,9 %. Deacea trebue sa fiti foarte atenti pentru ca dobanda sa fie cat mai mica posibila.

In asa fel costul total de asigurare va fi mai mic, cu conditia ca asigurare sa fie platita in rate.

3. Uneori asigurare de tip Comprehensive (Autocasco) poate sa fie mult mai ieftina la pret:

Trebue sa stiti ca pachetul de baza pentru asigurare  Third Party Only, nu este tot timpul cea mai ieftina optiune. In ultima perioada sunt firme de asigurare care nu ofera pachetul  Third Party Only, insa poate fi cumparat ca optiune in pachet  Fire &Teft (ex: Direct Line si Churchill. Firma The Co-operative ofera numai asigurari Comprehensive / Autocasco)

4. Trebue sa ai asigurare chiar daca nu folosesti masina:

In ultimul an legile sau schimbat si fiecare persoana care detine masina trebue sa aiba si asigurare, chiar daca masina nu este folosita. O alta varianta pentru masina care nu va fi folosita este Statutory Off-Road Notification (SORN) In acesta situatie masina trebue paracata in garaj.

5. Cum pot sa compare preturile la asigurare.

Preturile la asigurare pot fi comparate in firme precum Quote Zone si Gocompare, pentru a obtine o imagine a ofertei si firmelor unde poate fi cumparata asigurarea. Unele firme valoarea excess poate fi foarte mare la fel si valoarea APR.

6. Soferii sub 25 ani cu amenzi sau fara, cu adeverinta de discount NCD din Romania sau alte tari din UE.

In acest caz incepeti cu firmele Direct Line si Churchill, deoarece aceste firme accepta anii de discount din Romania deci din UE.

Ce conditii trebue sa indeplineasca  documentul cu anii de discount gasiti aici.

Firma Aviva la fel poate accepta discountul din tarile UE dar cu conditia ca documentul sa fie in limba angleza. Nu recomandam dar poti compara preturile in motoare de cautare (Quote Zone si Gocompare) dar trebue atentie deoarece putine firme accepta discountul din afara Marii Britanii.

7. Soferul care are peste 25 ani, cu amenzi sau fara si cu discount care provine de la firma de asigurare din Marea Britanie.

La fel incepeti cautarea de la firme cum Quote Zone sau Gocompare citind cu atentie regulamentul si conditiile impuse in contractul de asigurare.

Oferte de pret gasiti si la firmele Direct Line, Churchill si The Co-operative.

8. Asigurare pentru soferi tineri (cu varsta sub 25 ani)

Incepeti cautarea de la firme cum Quote Zone sau Gocompare citind cu atentie regulamentul si conditiile impuse in contractul de asigurare.

Cautati oferte de asigurare si in firme populare in Anglia precum:

- The Co-opeartive Young Driver;

- Direct Line, Churchill;

- in aceste firme poti obtine discount suplimentar daca unul din parinti are asigurare la ei si daca locuiti pe aceeasi adresa.

Unele firme, pentru a micsora costul asigurarii, monteaza in masina asa zisa “cutia neagra” care are rolul de a monitoriza kilometri parcursi, cand masina este folosita si cea  ce este important viteza de deplasare a autoturismului.

9. Daca aveti in familie mai multe masini:

Firmele care ofera discount daca pe aceeasi adresa sunt mai multe autototurisme: Churchill, Direct Line si Aviva.

10. Soferi care in ultimul timp au aplicat pentru recompensa:

Incepeti cautarea de la firme cum Quote Zone sau Gocompare citind cu atentie regulamentul si conditiile impuse in contractul de asigurare.

Separat verificati si Direct Line, Churchill sau The Co-operative. O alta firma Admiral ofera  ”bonus accelerator” – soferul primeste 1 an discount dupa 10 luni de asigurare.

11. In cazul in care soferul are 4 sau mai multe amenzi:

Incepeti cautarea de la firme cum Quote Zone sau Gocompare citind cu atentie regulamentul si conditiile impuse in contractul de asigurare. Separat verificati si Direct Line, Churchill sau The Co-operative. Verificati si oferta firmei Aviva deoarece va pote oferi un pret bun daca cineva are amenzi sau daca a condus sub influenta alcolului.

12. Pentru soferii care incep scoala de soferi cu permis tip  Uk provisional licence

Incepeti cautarea de la firme cum Quote Zone sau Gocompare citind cu atentie regulamentul si conditiile impuse in contractul de asigurare.

Cautati oferte si la firmele The Co-operative atunci cand soferul principal (proprietarul masinii si a politei de asigurare) are permis de conducere normal, iar al doilea sofer pe polita de asigurare are permis tip provisional.

Important: Atunci cand cumparati asigurare, pe pagina web puteti gasi conditiile de colaborare, deobicei sunt la inceputul sau la sfarsitul formularului. In regulamentul gasiti informatii suplimentare despre: masina daca a fost modificata tehnic, soferul principal si soferul secundar, adresa unde masina este inregistrata, adresa unde masina este paracata noaptea. Cititi cu atentie toate punctele contractului inainte de cumpararea asigurarii, deoarece cumparand asigurare acceptati toate conditiile de colaborare.

 
Previous Previous
 
Next Next
  Forum  Asigurari  Asigurari Masin...  Cum gasesc asigurare ieftina pentru masina ?
Print  

Important!!!

Visitors to the website are reminded that the comments contained within our forums are uncorroborated and as such should not be read as fact but as the opinion of the person who left the comment.


Copyright (c) 2018 UKSimple Terms Of Use Privacy Statement